top of page

איטום סדקים בקירות חיצוניים


בכדי להבין איך נעשה איטום סדקים בצורה יסודית חשוב להבין איך נוצר הסדק, איך הוא מתנהג ומה לא יאפשר לו להיפתח בשנית.

סדקים בקירות נוצרים מתנודות של הקרקע לאורך שנים, זה תלוי במגע של הייציקות הראשונות שנעשות באדמה. כאשר בניין נמצא במתח תמידי, מריחת בטון בסדק יכלה להפתח עוד בשלב הייבוש.

לרוב אנחנו נראה את הסדקים נפתחים לאורך יציקות הבניין, בין הקירות לבין יציקות העמודים ויציקת הרצפה בכל קומה. כאשר ישנה תנודה בקרקע, שלד היציקות של הבניין זז ובעצם שולח ניעור לכל הקירות.

סדק הוא נקודת תורפה בבניין דרכה המבנה משחרר לחץ ועל כן לעיתים תיקון של בטון אינו מספק.

ישנן שתי אפשרויות לאיטום סדקים בקיר חיצוני:

1 - בטון ורשת אקספנדד : הרשת מוטבעת בתוך מריחת בטון (מלט+חול+דבק). את הסדק אנחנו נפתח כ 5 סנ׳ מכל צד ברוחב מספק כדי שרשת המתכת תוכל להיבלע בתוך מריחת הבטון וכדי שיהיה מספיק מגע עם הקיר וכוח לא להסדק שוב.

תיקון זה הוא סוג של פלסטר שמחזיק את כיסוי הבניין בנקודות התורפה שלו, אך במקרים קיצוניים של תנודות בבנין אי אפשר להבטיח שגם פלסטר זה לא יקרע, או שהבניין ישחרר לחץ מעליו או מתחתיו.

2 - דבק חיצוני גמיש. כיום ישנם דבקים חיצוניים חזקים מאד מכל מיני חברות, מה שמאפשר לדבקים הללו להיות פתרון נהדר לסדק שממשיך להתרחב הוא הגמישות שלהם. ישנם דבקים חיצוניים עם גמישות שונה וכולם עובדים יופי. החסרון של איטום עם דבק הוא הגימור הסופי, אין דרך לעבד את החומר בצורה מושלמת, כן נתן לצבוע בגוון הקיר.

מה הם שלבי העבודה באיטום סדקים בקיר חיצוני?

נקיון הסדק מאבק וכל חלקיקי טייח מתפרק. הסדק חייב להיות יבש. מריחת פריימר בתוך הסדק + 2 סנטימטר משני צדדיו - חומר מקשר. לאחר כשעתיים של ייבוש - הזרקת הדבק החיצוני הגמיש לסדק כך שיבוא במגע סנטימטר מחוץ לשולי הסדק. החומר הגמיש מאפשר לבניין להמשיך ״לשחרר״ לחץ באותם נק׳ תורפה, החומר הגמיש מתייבש למעיין גומי שנמתח ומתגמש לתוך הסדק(ואינו נבקע). זהו הפתרון הפשוט והזול ביותר לתיקון סדקים בקיר חיצוני.

סדקים בקירות פנים:

בעצם אין כזה דבר איטום סדקים בקירות פנים, אפשר לייצר מציאות שבה הקיר לא נסדק מבפנים, אך אם לא נעשתה עבודת איטום מבחוץ, מים ימשיכו להיכנס פנימה.

תיקון טיח או שפכטל

כאשר מדובר בתיקון סדקים בקירות פנים הגישה היא שונה, דבקים גמישים אמנם לא יאפשרו לסדק להיפתח, אך הגימור של הקיר לא יראה יפה.

קודם כל נרצה לבדוק את האפשרות של תיקון פשוט עם שפכטל או טיח(עם הסדק גדול), יתכן והקיר הסדוק כבר אינו נמצא במתח והסדק לא יפתח. במקרה זה נפתח את הסדק בצדדיו, כמו פה שנפתח את שפתיו. לאחר מכן נשטוף אותו מאבק ונספיג בו מים - כהכנה להיקשרות לשפכטל או טיח.

תיקון עם רשת

שנן רשתות פלסטיק עדינות יותר שיכלות להתאים יותר לתיקון פנים ולא דורשות חציבה רחבה יותר מצידי הסדק - תלוי בגודל וכוח הסדק. לאחר שטיפה של השטח, נותנים מריחה ראשונה של חומר, מטביעים את הרשת בתוך החומר

תיקון זה יכל לתת לנו את הפתרון הרצוי והוא מאפשר להחליק את גימור הקיר בשכבות של שפכטל, אך לפעמים התנודות בבניין כל כך חזקות שהסדקים בקירות ימצאו דרך להיפתח.

קירות גבס וחומרים גמישים

במקרה בו תיקון הבטון והרשת לא עובד נשאר לנו אפשרויות רבות, או שמפרקים את כל טיח הקיר ומטייחים הכל עם רשתות או שנרכיב קירות גבס על הקיר הסדוק. עם קירות גבס התנודה תופיע בחיבורים שבין קירות הגבס אחד לשני ובמסגרת הקיר(בתקרה ובשוליים). בנקודות אלו במצב נורמלי, נעשה שימוש בגליל פס נייר מעל שכבה של שפכטל, במקרה זה נוכל לעשות שימוש בחומר גמיש בכל החיבורים במקום שפכטל מתחת לנייר, ולאחר ייבוש אפשר להחליק עם שפכטל. אם הקיר נסדק לאחר מכן בשוליים, אפשר להעביר אצבע עם סיליקון גמיש כלשהו.

פוסטים אחרונים
חיפוש לפי טאגים
No tags yet.
bottom of page